Кличко знайшов причину незаконних будівництв і МАФів у столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко знайшов причину незаконних будівництв і МАФів у столиці

Нерухомість
1565
У КМДА знайшли причину великої кількості незаконних будівництв і МАФів у Києві – за словами мера Віталія Кличка, керівники районів занижують їх кількість.
Так, під час проведення наради мера з головами районів виявилося, що цифри про незаконні забудови, які надає керівництво районів, не збігаються з цифрами Департаменту земельних ресурсів.
Зокрема, за даними районів, 53 будівництва в столиці ведеться з порушеннями, тоді як Департамент земресурсів нарахував 146. Керівники районів міста нарахували 1736 незаконних МАФів, а за даними Департаменту міського благоустрою в Києві без дозволів на сьогодні розміщено 4030 кіосків.
“Це означає, що ви або не можете впоратися з тими обов’язками, які на вас покладено, або самі замішані в тих негативних явищах, які ми викорінюємо в місті”, – заявив Кличко главам районів.
Також на нараді обговорювалася робота новоствореного Міжвідомчого центру моніторингу забудови міста. За тиждень центр повинен ідентифікувати всі незаконні забудови, газові заправки, незаконні парковки, МАФи, пересувну торгівлю і торгівлю в підземних переходах.
Після цього будуть складені протоколи та направлені до правоохоронних органів. “Керівники деяких районів міста взагалі не зверталися в правоохоронні органи щодо незаконних парковок, газових заправок і торгівлі. Цю ситуацію необхідно терміново виправляти”, – зазначив мер.
Кличко покладає надію на правоохоронців і сподівається, що вони належним чином відреагують на всі заяви.
Кличко також анонсував, що найближчим часом буде відкрито інформаційний портал, де розміщуватиметься інформація про всі будівництва в Києві, в тому числі незаконні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас