На травневі свята обіцяють курс 21- 24 грн за долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На травневі свята обіцяють курс 21- 24 грн за долар

Валюта
6286
Експерти фінансового ринку прогнозують, що до закінчення травневих свят курс гривні до долара залишиться стабільним, і ослабне на 1-2 грн тільки в гіршому випадку.
Причина – збільшення резервів Нацбанку за рахунок надійшов в березні траншу від МВФ, адмінзаходи регулятора, що обмежила доступ покупців до міжбанку, і припинення паніки населення, що скуповувало валюту, щоб врятувати свої заощадження.
Вчора на міжбанку курс долара був в межах 22,05-22,55 грн/$, а євро – 23-25. В обмінниках долар купували в середньому по 21,5 грн, а продавали – по 24, євро – по 23 і 25,6 грн відповідно.
“На ринку – рівновага, бо Нацбанк задовольняє заявки тільки покупців критичного імпорту (газ, нафтопродукти, ліки), і тому що зникли близько 40 банків-конвертаційних центрів валюти, скуповували долари. Рівновага протримається достатньо довго, якщо не буде ескалації конфлікту на Донбасі” , – говорить заступник голови правління банку “Фінанси та кредит” Ігор Львов.
На думку аналітика МЦПД Олександра Жолудя, курс утримається в коридорі 21-24 грн за долар, тому що травневі свята раніше не впливали на зростання або падіння курсу валюти: “Зазвичай в ці дні більшість виїжджає на пікніки в Україні, тому попит на валюту не росте “.
Також всі експерти обіцяють, що євро до літа буде слабшати по відношенню до долара. Зараз за 1 євро дають 1,05 долара, але до літа може бути і 1: 1. “Але потім Федеральна резервна система США збільшить облікову ставку, і долар знову подешевшає до 1,1 за євро”, – прогнозує президент Украналітцентра Олександр Охріменко.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас