Міненерговугілля вважає безперспективними 11 з 35 державних шахт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерговугілля вважає безперспективними 11 з 35 державних шахт

Енергетика
248
Міністерство палива та енергетики України вважає безперспективними 11 з 35 державних шахт, які знаходяться на контрольованій владою території, проте найближчим часом планує закрити лише три з них, повідомив міністр Володимир Демчишин.
“Якщо і будуть закриватися шахти, то тільки виключно безперспективні. На даний момент йде мова про три із 35”, – сказав глава Міненерговугілля, виступаючи на Третьому з’їзді шахтарів у Києві.
Він підкреслив, що ці шахти є безперспективними “в плані запасів, в плані потужності й обладнання”, а зекономлені кошти доцільніше спрямувати на розвиток перспективних об’єктів.
В.Демчишин уточнив, що в підготовленій відомством програмі реформування вугільної галузі до безперспективних віднесені 11 шахт. “Але які закривати і коли закривати – це питання аналізу. Я не кажу, що їх потрібно вже закривати, я говорю про закриття трьох шахт”, – сказав міністр.
Як повідомлялося, з 90 шахт, підпорядкованих Міненерговугілля, 35 шахт знаходяться на території, контрольованій владою України, а 55 шахт (у тому числі всі шахти, які видобувають вугілля антрацитної групи) знаходяться на території Донецької та Луганської областей, контрольованої сепаратистами.
З решти під контролем міністерства шахт близько десятка працюють в режимі підтримки життєдіяльності.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас