Провідні держвузи запускають онлайн-курси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провідні держвузи запускають онлайн-курси

Технології&Авто
802
Національний університет ім. Тараса Шевченка, “Києво-Могилянська академія”, Український католицький університет та Львівська IT-школа публікуватимуть курси своїх викладачів на популярній освітній платформі Prometheus.
Тут і раніше з’являлися окремі курси від викладачів “Могилянки”, КПІ, інших великих вузів, але вперше кілька вузів офіційно оголосили про те, що збираються викладати свої курси онлайн безкоштовно.
З сьогодні на сайті Prometheus починається реєстрація відразу на кілька нових курсів. Серед них: “Основи тестування програмного забезпечення” від викладачів Львівської IT-школи, “Проблемні питання європейської історії” від викладача УКУ Ярослава Грицака, курс з інтернет-медіа від Артема Захарченка з університету Шевченка, курс з інформаційних воєн, а також курс-введення в економіку “Економіка для всіх”.
Курси традиційно складатимуться з відеолекцій та інтерактивних завдань. На платформі є форум, де можна обговорити зміст курсу і завдання з іншими студентами, а також автором курсу. Все, що потрібно для того, щоб прослухати такий курс – комп’ютер та інтернет.
Студенти, які успішно прослухали курси, отримають електронні сертифікати відповідного вузу. За словами співзасновника Prometheus Івана Примаченка, зараз платформа веде переговори з ще кількома великими вузами. “Принципове розуміння важливості масових онлайн-курсів з’являється вже у всіх кращих університетів країни і всіх прогресивних викладачів – і це не може не радувати”, – відзначає він.
Іван особливо підкреслює, що особливість нинішньої співпраці з навчальними закладами полягає в тому, що вузи самі готують, знімають і монтують курси, тоді як спочатку це робилося силами самої платформи.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас