Обшук у Козаченко проводиться за зверненням голови Мін'юсту, - МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обшук у Козаченко проводиться за зверненням голови Мін'юсту, - МВС

Кримінал
1073
Обшук у посадових осіб міністерства юстиції, зокрема голови департаменту Мін’юсту з люстрації Тетяни Козаченко, проводиться за зверненням Міністра юстиції України за фактом підробки документа цього відомства щодо непоширення на одного з посадовців Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в м.Києві Закону Україна “Про очищення влади”. Про це повідомляє прес-служба МВС України.
“Головним слідчим управлінням МВС України за зверненням Міністра юстиції України Павла Петренка відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України “, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що під час досудового розслідування встановлено, що 13 лютого 2015 невідомий підробив лист Мін’юсту, адресований заступнику начальника ГУ ДФС в м.Києві, про те, що стосовно цієї посадової особи не застосовуються заборони, передбачені ч. 3 ст. 1 закону України “Про очищення влади”.
“Сьогодні, 21 квітня, на підставі постанов Печерського районного суду м.Києва проводиться ряд обшуків у осіб, які можуть бути причетні до підробки вказаного документа. Зокрема, обшуки проводяться слідчим підрозділом МВС за місцем проживання керівництва департаменту з питань люстрації міністерства юстиції України, а також за місцем проживання колишнього заступника начальника Головного управління ДФС у м.Києві та в приміщенні цієї установи “, – наголошується в повідомленні.
Нагадаємо, адвокати Козаченко не знайшли підстав для проведення у неї обшуку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас