Українці обривають телефони щодо отримання субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці обривають телефони щодо отримання субсидій

Особисті фінанси
1846
Різке підвищення комунальних тарифів призвело до того, що українці почали активніше цікавитися можливостями оформлення субсидій з оплати ЖКП.
Так, згідно з даними контактного центру Кабміну, кількість дзвінків громадян на урядову гарячу лінію з питань відшкодування витрат на “комуналку” виросло в п’ять разів!
Тобто, якщо в 2014 році за подібними роз’ясненнями в уряд звернулися всього 11972 людини, то за три з половиною місяці 2015 року – вже 62 361 українець.
Інтерес до субсидій зростає навіть щотижня: наприклад, якщо в період з 23 по 29 березня на гарячу лінію зателефонували 5719 осіб, то вже з 30 березня по 5 квітня – 11 342 осіб, а з 6 по 12 квітня – аж 20 757 осіб .
У Кабміні відзначають, що найчастіше за роз’ясненнями звертаються мешканці Києва, Харківської, Дніпропетровської, Житомирської, Львівської, Вінницької та Кіровоградської областей. Як правило, народ скаржиться на відмову органів соцзахисту в наданні субсидій на оплату ЖКГ.
Але крім скарг, від українців надходять і пропозиції. Наприклад, наші співвітчизники вважають, що при розрахунку субсидій на “комуналку” оптимальніше враховувати доходи сім’ї не за весь минулий рік, а за набагато менший період – умовно, від місяця до півроку. На думку тих, що дзвонили, така “калькуляція” буде більш об’єктивною, оскільки в умовах поглиблення кризи у людей постійно знижується рівень заробітку, відповідно, і розмір субсидії може бути більше. Крім того, громадяни пропонують в розрахунковій формулі субсидування знизити коефіцієнт обов’язкового платежу по “комуналці” для пенсіонерів, щоб вони могли платити ще менше.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас