В Раду подано законопроект, що скасовує заставу для великих корупціонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Раду подано законопроект, що скасовує заставу для великих корупціонерів

Кримінал
474
Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради проект Закону про внесення зміни до Кримінального процесуального кодексу України щодо вдосконалення застосування застави за вчинення корупційних злочинів.
Проектом закону пропонується підвищити гарантії неминучості покарання для осіб, які вчинили корупційні злочини, які уникають його, ховаючись від слідства і суду в результаті застосування застави.
Пропонується встановити, що до корупціонерів за злочинні діяння з найбільш високою суспільною небезпекою буде застосовуватися запобіжний захід виключно у вигляді утримання під вартою.
До таких злочинів будуть належати привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм становищем, якщо воно вчинене в особливо великих розмірах, прийняття пропозиції, обіцянку або одержання службовою особою неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище , незалежно від розміру такої вигоди.
За корупційні злочини, перелік яких вже визначений в Кримінальному кодексі України (крім тих, за які буде застосовуватися виключно утримання під вартою), пропонується визначати заставу в десятикратному розмірі неправомірної вигоди або вартості отриманого злочинним шляхом майна.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас