Демчишин: Експорт "державного" вугілля для України закритий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Демчишин: Експорт "державного" вугілля для України закритий

Енергетика
686
Експорт вугілля, видобутого на державних шахтах, для України фактично закритий. Про це заявив міністр енергетики Володимир Демчишин.
“На жаль, експортувати вугілля з державних шахт дуже складно, так як концентрація сірки в ньому більше 3%. На експорт можна продавати вугілля з концентрацією сірки менше 2%. На жаль, цей напрямок для нас майже закрито”, – зазначив міністр.
Він уточнив, що в січні-лютому були проведені переговори з великими трейдерами – потенційними покупцями вугілля.
“Вони нам запропонували ціну в 25 доларів … Тобто, м’яко кажучи, це недоречні показники”, – пояснив Демчишин.
Демчишин також уточнив, що за останній тиждень було отримано 300 з 400 млн грн, виділених на оплату заборгованості по зарплаті шахтарів, які працюють на державних шахтах. Ще 100 млн грн буде використано в наступному місяці, зазначив він.
“Ми частково заборгованість вже погасили. … Ці 100 млн грн ми отримай в наступному місяці через бюджетні процедури, ми їх використовуємо на погашення зарплат. Але найголовніше – розвивати збув вугілля і знизити собівартість видобутку”, – зазначив міністр.
Нагадаємо, працівники держшахт в Україні проводять акції протесту – шахтарі перекривають дороги і виходять на мітинги. Люди вимагають погасити заборгованість по зарплаті за декілька місяців, на деяких держшахтах зарплати не виплачуються з жовтня 2014 р. Раніше міністр енергетики пообіцяв, що борги по шахтарських зарплатах погасять до травня.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас