Функції Нацкомфінпослуг розділять між НБУ і НКЦБФР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Функції Нацкомфінпослуг розділять між НБУ і НКЦБФР

Світ
695
Функції Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері ринку фінансових послуг (Нацкомфінпослуг), будуть розподілені між Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) та Національним банком України, повідомив член НКЦБФР Дмитро Тарабакін.
“Нацкомфінпослуг, як нам сказав президент при призначенні, це структура, яку зараз розформують між нами і Національним банком. Люди, які працюють в Нацкомфінпослуг, у відповідності зі своїм родом діяльності перейдуть працювати в НКЦПФР”, – сказав він.
Тарабакін при цьому уточнив, що в першу чергу, перейдуть фахівці за напрямками регулювання діяльності недержавних пенсійних фондів та інститутів спільного інвестування.
Нагадаємо, НКЦБФР в кінці березня поточного року оприлюднила на своєму веб-сайті комплексну програму розвитку фінансового ринку України на 2015-2020 роках, розроблену представниками центрального банку, Міністерства фінансів, НКЦПФР, Нацкомфінпослуг, а також представниками Незалежної асоціації банків України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
У сфері регулювання ринку фінпослуг проект передбачає створення системи регулярної оцінки якості активів банків та небанківських фінансових установ, враховуючи необхідність проведення регулярних стрес-тестів, а також розробити стратегію запобігання ризиків, пов’язаних з діяльністю системно важливих банків та небанківських фінансових установ.
У свою чергу в асоціації “Український кредитно-банківський союз” (УКБС) вважають, що програма охоплює тільки банківський сектор і не бере до уваги інших учасників ринку – кредитні спілки, страхові компанії, цілий сегмент фондового ринку, ринок електронних грошей, а також споживачів фінпослуг.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас