Де в Україні брати кредити онлайн: рейтинг і порівняння платформ (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де в Україні брати кредити онлайн: рейтинг і порівняння платформ (дослідження)

Кредит&Депозит
937
Банківські кредити в Україні стали видавати зі скрипом, зате в минулому році на ринку з’явилося відразу кілька організацій, позичали гроші через інтернет.
Наскільки це дешевше, а головне – безпечно, розібралися аналітики Gemius за замовленням Trustedshops.ua. Компанія опублікувала дослідження ринку небанківського онлайн-кредитування в Україні, в якому оцінили чотири платформи: credit365.ua, moneyveo.ua, moneyboom.com.ua і online-groshi.com.
Найбезпечнішою виявилася moneyveo.ua, а найдешевшою – credit365.ua. Автори дослідження також порівняли всі компанії по юзабіліті, походженню, максимальним і мінімальним сумам позики та іншим параметрам.
Рейтинг платформ онлайн-кредитування:
1. credit365.ua
2. moneyveo.ua
3. moneyboom.com.ua
4. online-groshi.com
Кожну з платформ укладачі дослідження протестували, а за результатами склали порівняльну таблицю:
Також аналітики порівняли роботу самих сайтів і простежили їх розміщення – жодна з платформ, розроблених не хоститься в Україні:
Про онлайн-кредитування обізнані всього 9% українців. І тільки 10% з усіх, хто брав кредити за останній час, оформляли цю послугу через інтернет. При цьому багато українців (59%) готові наступного разу випробувати можливості онлайн-кредитування. Про це свідчать результати опитування користувачів, в якому взяли участь до 700 осіб.
Нагадаємо, в 2013 році українці близько 2,5 млн раз звернулися за отриманням грошового кредиту або кредитної карти онлайн. Про це свідчать результати дослідження, проведеного сервісом онлайн-замовлення кредитів Finline.
Для довідки: в Україні діяльність компаній з мікрокредитування онлайн регулюється загальним законодавством. Спеціального законодавства саме для такої специфічної послуги в нашій країні не існує. Діяльність з надання кредитів фінансовими установами онлайн, загалом, підлягає тому самому регулюванню, що і офлайн-кредитування. Як наголошується в дослідженні, жодна з норм в законодавстві України не містить прямого порядку дій сторін при підписанні договору з «підтвердженням згоди» на сайті компаній. При цьому, жодна з них не містить заборони саме в такій спосіб підписувати договір, більше того, з системного аналізу вищенаведених норм випливає, що такий спосіб підписання договору є допустимим
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас