ЦБ Китаю знизив норму обов'язкових резервів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Китаю знизив норму обов'язкових резервів

Світ
139
Народний банк Китаю (центробанк країни) знизив норму обов’язкових резервів для банків на 1 п. п.
Скорочення вимог до резервів стало найбільш значним з часів фінансової кризи.
Зважаючи на це рівень грошових коштів, які доведеться резервувати китайським фінансовим інститутам, скоротився до 18,5% з 19,5%. Зміни набрали чинності сьогодні.
Центробанк пом’якшив вимоги до банківських резервів вже вдруге з початку поточного року, проте норма резервування за раніше досить висока за світовими стандартами.
Зниження вимог до резервів говорить про прагнення китайського регулятора підтримати економіку, темпи зростання якої в I кварталі 2015 року сповільнилися до 7% в річному вираженні – найнижчого рівня з 2009 року.
Нагадаємо, НБК з 1 березня знизив ключові процентні ставки вдруге за три місяці. Ключова ставка за кредитами на 12 місяців знижена на 0,25 п. п. до 5,35%, за депозитами – на ті ж 0,25 процентного пункту до 2,5%.
Уряд Китаю введе систему страхування банківських депозитів з 1 травня в рамках лібералізації управління банківським сектором і зниження контролю над відсотковими ставками.
Як повідомляється в прес-релізі Державної ради КНР, опублікованому на його офіційному веб-сайті, страхуванню повністю підлягають депозити на суму до 500 тис. юанів ($ 81 тис.).
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас