Клімкін визнав, що безвізовий режим з ЄС для українців відкладається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клімкін визнав, що безвізовий режим з ЄС для українців відкладається

Світ
4889
Україна не виконає План дій візової лібералізації до саміту Східного партнерства у Ризі. Це підтвердив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
За його словами, необхідні реформи мають бути завершені до осені.
“Ви праві, у нас на сьогодні є суттєві речі, які ми ще повинні зробити”, – зазначив він.
Як зазначив Клімкін, в першу чергу це питання боротьби з корупцією. “Мають запрацювати дві ключові структури – Національне антикорупційне бюро і Нацагентство з попередження корупції”, – зазначив він.
“У нас йде реформа органів внутрішніх справ. Її результати будуть, але будуть пізніше. У той же час у ЄС вже зараз є питання щодо взаємодії органів безпеки, щодо роботи відомчих баз даних”, – додав він.
Саме тому, як підкреслив міністр, у рішенні Ризького саміту буде написано, що безвізовий режим буде функціонувати з певної дати в майбутньому, коли Україна завершить виконання другої фази Плану дій візової лібералізації.
Раніше глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський повідомив, що питання про те, чи зможе Україна отримати безвізовий режим на саміті в Ризі, залежатиме від висновків експертів щодо виконання Україною плану дій.
Томбінський зазначив, що йдеться про чотири блоки реформ – зокрема, інституційний та правовий. Він підкреслив, що рішення про те, чи буде на Ризькому саміті в травні зафіксовано перехід до чергового етапу лібералізації безвізового режиму, буде прийнято на основі роботи експертів.
Саме на підставі цих висновків Європейська комісія буде подавати країнам ЄС своє звернення щодо надання безвізового режиму України.
Українська влада раніше заявляла, що Україна зможе отримати безвізовий режим з ЄС на саміті в Ризі, який пройде 21-22 травня.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас