У столичному зоопарку виявлені порушення більш ніж на 1 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У столичному зоопарку виявлені порушення більш ніж на 1 млн грн

Кримінал
145
Фахівці Державної фінансової інспекції Києва під час планової ревізії Київського зоологічного парку виявили порушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів на суму понад 1,1 млн грн.
Про це повідомили в прес-службі Держфінінспекції.
Контрольний захід охопив період з 1 жовтня 2013 по 1 січня 2015 року.
Зокрема, в 2014 році бухгалтерська служба зоологічного парку не перерахувала до міського бюджету частину прибутку за результатами фінансово-господарської діяльності за третій квартал 2014 року, через що бюджет міста Києва недоотримав більше 543 тис. грн.
Крім того, колишнє керівництво установи не забезпечило своєчасне повернення боргових зобов’язань, що призвело до збитків зоопарку на суму майже 320 тис. грн.
Також посадові особи установи без ліцензії надавали послуги з електропостачання, незаконно передавали в користування третім особам нежитлові приміщення; завищували обсяги виконаних робіт.
Так, двом підрядним організаціям за виконані роботи, обсяги і вартість яких не підтверджені документами, було зайво сплачено 175 тис. грн.
Серед іншого фахівці виявили зайву виплату матеріальної допомоги, безпідставне надання безповоротної фінансової допомоги, порушення у веденні бухгалтерського обліку та фінансової звітності.
Крім того, під час ревізії встановлено порушення законодавства про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти на суму понад 4,3 млн грн.
Матеріали ревізії Київського зоологічного парку загальнодержавного значення передані в прокуратуру Шевченківського району міста Києва.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас