Названі 100 найбагатших українців. Президент за межами першої 10-ки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названі 100 найбагатших українців. Президент за межами першої 10-ки

Особисті фінанси
4348
Бізнесмен Рінат Ахметов з 7,7 мільярда доларів знову став найбагатшим українцем, хоча і втратив майже половину статку в основному через війну на Донбасі.
Про це свідчить рейтинг 100 найбагатших українців, складеного журналом “Фокус”.
За даними журналу, в минулому рейтингу було 13 доларових мільярдерів, тепер їх лише п’ятеро. Капітал найбагатших українців скоротився через окупацію Росією Криму, війни на Донбасі та девальвації гривні, а також втрати російського ринку, відзначає видання.
Чинний президент України Петро Порошенко не увійшов до першої десятки найбагатших українців і посів у рейтингу 12-е місце зі статком 730 млн доларів.
Друге місце в рейтингу посів бізнесмен Ігор Коломойський зі статком 2 мільярди доларів.
На третьому місці – співвласник Групи “Приват” Геннадій Боголюбов з 1,9 мільярда доларів.
Трохи відстав від нього Віктор Пінчук зі стактом 1,8 мільярда доларів.
“Бідних” серед доларових мільярдерів України з 1,6 мільярда доларів виявився Вадим Новінський, власник “Смарт-Холдингу” і депутат від “Опозиційного блоку”.
Одіозний олігарх Дмитро Фірташ, зараз знаходиться у Відні з перспективою екстрадиції в США, потрапив на восьме місце рейтингу з 880 мільйонами дол.
Відзначимо, найбагатший український мільярдер Рінат Ахметов протягом минулого року втратив майже 6 мільярдів доларів і опустився на 201 місце в рейтингу найбагатших людей світу за версією Forbes.
Раніше Ахметов займав 88 місце в рейтингу.
Зараз журнал оцінює його статок в 6,7 млрд доларів проти 12,5 млрд доларів в рейтингу минулого року.
Друге місце серед найбагатших українців посів Віктор Пінчук зі статками 1,5 млрд доларів (1250 місце в глобальному рейтингу).
Третє місце серед найбагатших українців посів Ігор Коломойський зі статком 1,3 млрд доларів (1415 місце у світовому рейтингу).
Партнер Коломойського по бізнесу Геннадій Боголюбов зі статками у 1,3 млрд доларів знаходиться на 1500 місці в світовому рейтингу.
Стан власника “Миронівського хлібопродукту” Юрія Косюка оцінили в 1,1 млрд доларів (1638 місце в глобальному рейтингу).
В той же час, в новий рейтинг найбагатших людей світу не ввійшли власник компанії Roshen Петро Порошенко, глава “Смарт-Холдингу” Вадим Новинський, власник групи ТАС, екс-регіонал Сергій Тігіпко та голова Ferrexpo Костянтин Жеваго.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас