НБУ захотів провести повторне стрес-тестування для банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ захотів провести повторне стрес-тестування для банків

Світ
1206
Національний банк України розробив порядок проведення повторного стрес-тестування банків, згідно з яким діагностичне обстеження перших 10 банків почнеться з 20 квітня цього року.
Про це йдеться в постанові НБУ від 15 квітня №260 “Про здійснення діагностичного обстеження банків”.
“Департаменту інспектування банків відповідно до технічного завдання здійснити діагностичне обстеження банків, перелік яких наведено у додатку 1 до цієї постанови, шляхом проведення інспекційної перевірки: перших 10 банків – починаючи з 20 квітня 2015 року; наступних 10 банків – починаючи з 1 червня 2015 “, – йдеться в документі.
Текст додатки з переліком банків не розголошується.
Згідно з постановою, регулятор зобов’язав банки надати в Нацбанк необхідну для обстеження інформацію до 27 квітня для перших 10 банків і до 15 травня – для наступних 10 банків, а також забезпечити своєчасне і якісне надання інформації на письмові запити працівників Нацбанку.
За результатами проведеного стрес-тестування банки повинні подати в Нацбанк реалістичні програми капіталізації або плани реструктуризації, щоб забезпечити виконання нормативу достатності регулятивного капіталу. При цьому для перших 10 банків термін подачі документів встановлено до 1 вересня, для наступних – до 1 листопада 2015 року.
В рамках постанови департамент інспектування банків НБУ надасть департаменту банківського нагляду звіти про результати діагностичного обстеження перших 10 банків до 1 серпня, наступних 10 банків – до 1 жовтня 2015 року, а також надасть пропозиції правлінню НБУ щодо застосування до керівників банків заходів впливу за порушення, в тому числі за надання недостовірної чи неповної інформації.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас