ГПУ зберегла державі колекцію картин більш ніж на $5 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ зберегла державі колекцію картин більш ніж на $5 млн

Світ
270
Генеральна прокуратура України відстояла в суді на користь України унікальну колекцію образотворчого мистецтва, в яку входили 735 картин загальною вартістю понад $5 млн, передає прес-служба Генеральної прокуратури України
Вищий господарський суд України 15 березня не задовольнив касаційну скаргу акціонерного співтовариства Градобанк (Київ), який вимагав у суді повернення картин, переданих їм в якості застави Національному банку України в 1996 році. Тоді фінансові зобов’язання перед НБУ банку не виконав, колекцію визнали об’єктом національного культурного надбання.
У 2005 році Міністерство культури і туризму України, Національного художнього музею України та АТ “Градобанк” уклали договір про те, що заборгованість останнього перед НБУ погашається за рахунок бюджетних коштів в обмін на передачу в державну власність колекції. Але, незважаючи на це, банк звернувся до суду з позовом про повернення картин.
У 1996 році колекція була передана АТ “Градобанк” у заставу Нацбанку України для виконання кредитного договору. У 1998 році Верховна Рада прийняла постанову про заборону його продажу та передачі в музейний фонд України.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас