Гідроенергетики готують у Канівському районі масштабний проект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гідроенергетики готують у Канівському районі масштабний проект

Енергетика
1015
Завдяки реалізації проекту Канівської гідроакумулюючої електростанції (ГАЕС) Канівський район зможе увійти в непростий процес децентралізації з вагомим фінансовим багажем.
Про це заявив генеральний директор ПАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота, коментуючи ситуацію із затримкою початку будівництва.
“Це дуже масштабний інфраструктурний проект навіть у масштабах держави”, – зазначив Ігор Сирота.
За його словами, для будівництва – а воно триватиме не менше 6,5 років – будуть залучені близько двох тисяч працівників різних спеціальностей, з яких до 50% складуть місцеві жителі – з Черкаської області.
«Укргідроенерго» як замовник буде наполягати на тому, щоб (як і раніше при будівництві Дністровської ГАЕС) не менше половини компаній-учасників будівництва реєструвалися за місцем знаходження об’єкта і сплачували податки до місцевого бюджету.
Після запуску ГАЕС в експлуатацію станція буде щорічно відраховувати ще близько 30 млн грн податків.
Крім того, нагадав гендиректор «Укргідроенерго», у проекті закладено 300 млн грн на соціальні потреби міста та району – вирішувати, як розпорядитися цими грошима, буде місцева громада на сесії.
“Над залученням таких інвестицій, як правило, працюють досить довго. Ми трудимося над реалізацією проекту Канівської ГАЕС вже більше 2,5 років і фактично вже виконали всю роботу. За такі проекти в умовах децентралізації регіони будуть досить жорстко конкурувати. І хоча ще не всі це розуміють, думаю, що через рік люди на Канівщині це відчують”, – зазначив Ігор Сирота.
“Є великі сподівання, що цього року ми все-таки зможемо почати будівництво Канівської ГАЕС”, – підкреслив Ігор Сирота.
Проектом Канівської ГАЕС передбачено будівництво 4-х гідроагрегатів, загальною потужністю (в генераторному режимі) 1000 МВт. Їхня робота дозволить вирівнювати ранкові та вечірні максимуми, а також нічні провали в споживанні електроенергії, поліпшить режим роботи атомних електростанцій. А середньомісячна економія вугілля оцінюється в 43,8 тис. т або 3,9 млн. доларів. І ця економія буде збільшуватися – пропорційно зростанню обсягів електроенергії, що вироблятиметься.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас