Скаржитися теж треба вміти: АМКУ планує обмежити дії недобросовісних скаржників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скаржитися теж треба вміти: АМКУ планує обмежити дії недобросовісних скаржників

Казна та Політика
454
Антимонопольний комітет України (АМКУ) планує обмежити дії недобросовісних скаржників та заборонити подавати скарги до комітету в останній день до початку їх розгляду. Про це повідомила державний уповноважений Антимонопольного комітету України Світлани Мороз сьогодні під час брифінгу.
“Скарга на документацію конкурсних торгів не може подаватися в останній день перед розкриттям. 20 днів є у скаржників для того, щоб ознайомитися з документацією і подати її заздалегідь. Чому тягнути до вечора передостаннього дня перед заходом розкриття”, – наголосила Мороз.
За її словами, відповідні зміни АМКУ планує внести до закону України “Про державні закупівлі”, вони вже розроблені.
“Представники органу оскарження та представники Антимонопольного комітету працюють у робочій групі, яка працює над великим законом про внесення змін до закону “Про державні закупівлі”, яка теж буде мати певні зміни, має містити певні норми щодо вимог до скарг і вимог до скаржників. Ми розуміємо, що ці вимоги необхідно більш жорстко прописати в законі для того, щоб проставити певні межі для тих, хто є недобросовісними скаржниками”, – додала Мороз.
Нагадаємо, до АМКУ у березні 2015 р. надійшло 126 скарг про порушення процедури держзакупівель.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас