BMW зберіг 1-е місце серед найбільших автовиробників преміум-класу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BMW зберіг 1-е місце серед найбільших автовиробників преміум-класу

Технології&Авто
437
Німецький автовиробник BMW AG зберіг за собою лідерство серед найбільших світових виробників автомобілів преміум-класу в першому кварталі 2015 року, зокрема, завдяки високим продажам позашляховиків X5 і кросоверів 2-Series Active Tourer.
Компанія, що об’єднує такі бренди як BMW, MINI і Rolls-Royce, в минулому кварталі залишила позаду своїх основних конкурентів – Audi і Mercedes-Benz.
Так, продажі автомобілів бренду BMW в січні-березні зросли на 5,4% в порівнянні з тим же періодом минулого року – до 451,576 тис. машин.
Найбільш істотне збільшення продажів відзначено в США – 8,4%. У Європі продажі BMW виросли на 5,8%, в Китаї – на 7,6%.
“З урахуванням імпульсу до зростання, зумовленого колом нових моделей, які ми виводимо на ринок цього року, я впевнений у здатності компанії досягти цільового показника збільшення продажів до рекордного рівня”, – заявив член ради директорів BMW Ян Робертсон.
Незважаючи на те, що BMW зберігає своє лідерство, темпи зростання продажів компанії відстають від конкурентів, що дозволяє Audi і Mercedes скоротити відставання від BMW.
Audi в першому кварталі збільшила продажі на 6,1% – до 438,250 тис. автомобілів. Зростання продажів компанії в США склав близько 14%, у Німеччині – 10%.
Продажі Mercedes-Benz в минулому кварталі підскочили на 14,8% – до 429,602 тис. автомобілів. Автовиробник більше інших виграв від відновлення європейського ринку, його продажі в цьому регіоні зросли на 16%. Продажі Mercedes-Benz в Китаї збільшилися на 16,6%.
Продажі Infiniti, що є підрозділом Nissan, в першому кварталі досягли рекордних 52 тис., збільшившись на 12% в порівнянні з тим же періодом минулого року.
Продажі Infiniti в США виросли на 8%, в Китаї – на 28%. Регіон Європи, Близького Сходу та Африки, а також Азія і Океанія показали зростання на 18% і 31% відповідно.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас