ОПЕК помилково зробив ставку на частку ринку замість ціни нафти, - міністр Оману — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК помилково зробив ставку на частку ринку замість ціни нафти, - міністр Оману

Енергетика
515
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) допускає помилку, намагаючись зберегти частку нафтового ринку в умовах загальносвітового надвиробництва, а не скоротити виробництво для підтримки цін, вважає міністр нафти Омана Мухаммед Ахмед ар-Румхі.
Оман – найбільший виробник нафти і газу на Близькому Сході, який не є членом ОПЕК.
Раніше аналогічні побоювання висловив представник Лівії в ОПЕК Самір Камаль.
“Думаю, вони помиляються – ті, хто тримається за частку ринку і скорочує доходи наполовину, – заявив А.ар-Румхі в ході прес-конференції в оманської столиці. – Я б краще знизив виробництво на 5-10% і збільшив виручку на 100 % – вдвічі “.
За останні 12 місяців ціни на нафту Brent впали на 47% на тлі зростання видобутку по всьому світу, включаючи Росію та Північну Америку. ОПЕК наприкінці листопада ухвалила рішення не скорочувати квоти на видобуток нафти, при цьому її держави-члени виробляють майже на 1 млн барелів нафти на добу (б/д) більше ліміту.
На думку оманського міністра нафти, ОПЕК має сенс провести переговори з виробниками нафти, що не входять в організацію, і обговорити узгоджене зниження видобутку.
Торік Оман добував в середньому 943 тис. б/д нафти і конденсату, цього року очікується збільшення до 980 тис. б/д, заявив в ході прес-конференції заступник міністра нафти і газу Салім аль-Ауфі.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас