Слабкість євро турбує німецьких бізнесменів (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слабкість євро турбує німецьких бізнесменів (опитування)

Валюта
803
Представники бізнесу ФРН проявляють все більшу стурбованість у зв’язку зі слабким курсом єдиної європейської валюти: якщо восени 2014 тільки близько 11% німецьких компаній вважали ослаблення євро комерційним ризиком, то в даний час цей показник зріс до 18%, передає Deutsche Welle.
Дані отримані за підсумками опитування, проведеного Федеральним об’єднанням торгово-промислових палат Німеччини (DIHK).
“Цей рівень майже вдвічі вище відносно текстильної та швейної промисловості”, – заявив в інтерв’ю газеті Die Welt головний економіст DIHK Олександр Шуман.
За його словами, стурбованість слабким євро росте, насамперед, серед представників середнього бізнесу, незважаючи на помітне пожвавлення експорту, пов’язане з ослабленням європейської грошової одиниці.
“Сильні коливання курсу вносять плутанину в довгострокове планування”, – зазначив експерт. Крім того, за його словами, через низьку вартість євро зростають витрати на поставки з-за кордону, насамперед, це стосується сировини.
Німецькі експерти прогнозують, що до 2016 року євро буде коштувати $ 1,01, однак у світі є й аналітики, які очікують ослаблення єдиної валюти до паритету з доларом вже цього року.
При цьому в Німеччині, як і в єврозоні в цілому, очікується економічне зростання в поточному і наступному році.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас