Fitch підтвердило рейтинги США на найвищій позначці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило рейтинги США на найвищій позначці

Світ
181
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings Inc. підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента за зобов’язаннями в іноземній і національній валютах США на найвищій позначці “ААА”.
Як повідомляється в прес-релізі агентства, прогноз рейтингів – “стабільний”.
Крім того, Fitch підтвердило рейтинг старших незабезпечених облігацій в іноземній і національній валютах на рівні “ААА”.
Також агентство підтвердило стелю суверенного рейтингу “ААА” і короткостроковий рейтинг за зобов’язаннями в іноземній валюті “F1 +”.
Fitch очікує подальшого скорочення дефіциту бюджету США в 2015 році і 2016 році в порівнянні з 2,8% ВВП за підсумками 2014 року. Прогноз дефіциту бюджету на середньострокову перспективу трохи поліпшений завдяки поєднанню зміцнення економіки і нижчих, ніж очікувалося, процентних ставок, наголошується в повідомленні.
“Однак без реформи обов’язкових витрат та / або системи оподаткування дефіцит знову почне зростати з 2018 року”, – вважають аналітики агентства.
При цьому Fitch очікує зниження обсягу американського держборгу в поточному році після піку в 100% ВВП, зафіксованого в минулому році.
Агентство відзначає, що економіка США підвищується швидше більшості розвинених країн. Після підйому на 2,4% в 2014 році Fitch очікує підвищення в цьому році на 3%, а потім незначного уповільнення темпів зростання в 2016 році.
США мають також найвищий рейтинг за шкалою агентства Moody’s, в той час як Standard & Poor’s знизило рейтинг країни в 2011 році до “АА +”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас