Спадкоємиця дому моди Nina Ricci сяде у в'язницю через ухилення від сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спадкоємиця дому моди Nina Ricci сяде у в'язницю через ухилення від сплати податків

Світ
725
Суд у Парижі засудив 73-річну спадкоємицю дому моди Nina Ricci Арлет Річчі до року в’язниці і великого штрафу, визнавши її винною в ухиленні від сплати податків і легалізації незаконних доходів.
Як стало відомо під час судового розгляду, А.Річчі приховувала понад 22 млн євро на рахунках банку HSBC у Швейцарії.
Внучка засновниці модного дому Nina Ricci повинна буде заплатити 1 млн євро штрафу, крім того у неї конфіскують два об’єкти нерухомості вартістю близько 4 млн євро.
Суд також виніс вирок стосовно дочки А.Річчі – 51-річної Марго Вінья. Вона отримала умовний термін на 8 місяців.
Крім того, суддя постановив, що А.Річчі повинна буде доплатити французькій казні кілька мільйонів євро несплачених податків. Точна сума поки не визначена, суд планує встановити її пізніше. Крім цього, А.Річчі зобов’язана виплатити 100 тис. эвро за моральний збиток, завданий уряду Франції.
Адвокат А.Річчі Жан-Марк Федіда заявив журналістам, що розглядає питання про подачу апеляції. Однак замість апеляції він може звернутися до суду з проханням про пом’якшення умов тюремного ув’язнення або заміну його домашнім арештом.
Як повідомлялося, на початку лютого журналісти Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ), що базується у Вашингтоні, в рамках проекту SwissLeaks оприлюднили відомості про понад 100 тис. таємних клієнтських рахунків на суму понад $100 млрд, які показали, що клієнтами HSBC були терористи і члени королівських будинків, продавці зброї та кінозірки, що приховували грошові кошти від податків. Це стало найбільшим витоком даних клієнтів в історії банківської галузі.
У Франції проти HSBC порушено кримінальну справу; минулого тижня суд ухвалив, що банк зобов’язаний внести заставу в розмірі 1 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас