У МВФ закликають світ об'єднатися заради економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ закликають світ об'єднатися заради економіки

Світ
349
Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард зазначила, що рівень зростання світової економіки сьогодні недостатньо задовільний, і закликала міжнародну спільноту об’єднати зусилля для його підвищення.
Про це вона заявила під час виступу у впливовому аналітичному центрі США “Атлантична рада”.
“Відновлення світової економіки продовжується, але помірно і нерівномірно. У занадто багатьох частинах світу цей процес є недостатньо сильним”, – зазначила Лагард, додавши, що сьогодні цьому загрожує “збільшення фінансових і геополітичних ризиків”.
Вона зазначила, що економічне зростання в минулому році склало 3,4%, що є середнім показником за останні три десятиліття. Швидше за все, зазначила глава Фонду, зберігаються наслідки великої рецесії, в тому числі на це впливає показник 50% безробіття серед молоді в деяких країнах. “Економічне зростання просто не є достатньо хорошим”, – підкреслила директор-розпорядник МВФ.
Вона також повідомила, що наступного тижня МВФ випустить чергову доповідь “Огляд світової економіки”, де буде вказано точний прогноз зростання на 2015 рік. У січні МВФ знизив цей показник з 3,8% до 3,5%.
У цьому зв’язку вона зазначила, що завданням для високопоставлених політиків у всьому світі є “об’єднання стратегій, необхідних для підвищення сьогоднішнього зростання зі зміцненням перспектив завтрашнього дня, а також можливість використовувати національні ініціативи в інтересах усього світового співтовариства”.
Лагард підкреслила, що сьогодні виникла необхідність «відкритої і гнучкої багатосторонньої системи”, здатної використовувати національні переваги і уникати невідповідностей, які можуть створювати негативні зовнішні ефекти. “У дуже взаємопов’язаному світі з новими динамічними центрами політичної та економічної сили тяжіння, просто немає альтернативи тому, що я називаю “новою багатосторонністю”, – зазначила Лагард.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас