Перші користувачі Apple Watch розкритикували годинник в пух і прах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перші користувачі Apple Watch розкритикували годинник в пух і прах

Технології&Авто
1724
В інтернеті з’явилися перші огляди Apple Watch, опубліковані відомими американськими журналістами. Вони змогли познайомитися з пристроєм одними з перших і поділитися враженнями до початку його продажів 24 квітня 2015 р.
Багато рецензії починаються позитивно. Наприклад, Джошуа Топольський (Joshua Topolsky), колишній головний редактор Engadget і The Verge, в статті на сторінках Bloomberg з упевненістю заявив, що люди захочуть купити Apple Watch, коли їх побачать. «Це найсучасніший переносний електронний пристрій з доступних на сьогоднішній день», – зізнався він. Тим не менш, незважаючи на початковий захват, після декількох днів експлуатації в оглядачів виникло до пристрою багато серйозних претензій.
Топольський зізнався, що Watch стали для нього серйозним відволікаючим чинником: «Я перебуваю на нараді з 14 людьми. І тут відчуваю вібрацію на зап’ясті. І подібна ситуація повторювалася десятки разів протягом дня. При отриманні кожного повідомлення, кожного листа, кожного твіту, спалювання нової порції калорій і так далі. Стривайте. Хіба Apple Watch не створені для того, щоб ви могли насолодитися моментом і відпочити від iPhone? Чому ж тоді я відчуваю себе таким розсіяним?»
Колишній колумніст The New York Times Девід Пог (David Pogue), автор безлічі книг про продукти Apple, пише зараз статті для Yahoo Tech, розповів, що для нього виявилося важким керування пристроєм. «У Watch страждає навігація. Я не бачив ніяких візуальних підказок про те, які дії я можу зробити. Що трапиться, якщо я сильніше натисну на екран або почну обертати ручку. Мені кожен раз доводилося і тиснути на екран, і крутити ручку, і я відчував себе ідіотом », – зізнався Пог.
Нарікання в плані управління «годинника» викликали і в оглядача The New York Times Фархада Мандж (Farhad Manjoo). «На відміну від попередніх революційних продуктів Apple, програмне забезпечення Watch вимагає поступового навчання, що може відлякати деяких користувачів», – пише він, зізнавшись, що йому потрібен був день на те, щоб розібратися в заплутаному інтерфейсі гаджета.
Автор The Verge Нілей Петел (Nilay Patel) теж поскаржився на інтерфейс Watch, сказавши, що він повільно працює. Йому часто доводилося чекати завантаження повідомлень і додатків. Деякі сторонні додатки взагалі відмовилися запускатися. А іноді пристрій підвисає на кілька секунд.
У Петел викликала роздратування функція автоматичної активації екрана. За замовчуванням екран в «годиннику» Apple вимкнений. Це зроблено для того, щоб продовжити час роботи від батареї. Функція автоматичної активації включає екран тоді, коли користувач піднімає руку, щоб поглянути на нього. «Мені доводилося піднімати руку і якийсь час чекати, поки екран не засвітиться. Комусь може здатися, що я чіпляюся. Але ж мова йде про наручний годинник, час на якому дивляться десятки разів на день. І необхідність чекати кожен раз будь-якого роздратує », – поділився Петел. Почуття Петела розділив Топольський, зізнавшись, що повільність «годинника» при активації екрану теж його дратувала.
Це лише деякі з нарікань, озвучені оглядачами. Скарги стосувалися багатьох аспектів, в тому числі і незручний вбудований музичний плеєр і відсутність якісних сторонніх додатків.
Девід Пог виявив у Apple Watch ще один недолік, на який, на його думку, на початку далеко не кожен зверне увагу. Компанії Apple не вдалося добитися значного прориву в часі автономної роботи пристрою, що становить, згідно специфікації, до 18 годин. «Це означає, що вам доведеться заряджати Watch щоночі – підключати до пристрою кабель з магнітним роз’ємом. Це час «годинник» не знаходитиметься на вашій руці. А значить, ви не зможете фіксувати фази сну. Це єдиний на ринку фітнес-трекер, який не дозволить вам це робити », – резюмував Пог.
За матеріалами:
cnews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас