Луценко назвав "геніальним" рішення Яценюка щодо скорочення фінансування Держфінінспекції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко назвав "геніальним" рішення Яценюка щодо скорочення фінансування Держфінінспекції

Світ
2336
Лідер фракції Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко розкритикував рішення Кабміну скоротити фінансування Державної фінансової інспекції.
“Жодна кримінальна справа (по корупції – Ред.) не може бути навіть порушена, поки немає акту ревізії фінінспекції. І додуматися її (Держфінінспекцію – Ред.) позбавити фінансування міг геній!” – Розкритикував народний депутат Яценюка, не називаючи прізвищ.
Як заявляв учора на засіданні комітетів щодо запобігання та протидії корупції та правового забезпечення правоохоронної діяльності звільнений глава Держфінінспекції Микола Гордієнко, наприкінці липня 2014 Кабмін скоротив фінансування Держфінінспекції на 70%.
При цьому Луценко встав на сторону “Народного фронту” і повторив, що “жодного факту про протиправні дії прем’єр-міністра Арсенія Яценюка або міністра ми не почули”.
“Тому ретельно формувався міф про тотожність розкрадених 7,5 млрд грн і прем’єр-міністра з урядом є брехнею. Навіть інформація або думка пана Гордієнка про тотожність 1,5 млрд грн за часів Яценюка стосується тільки підзвітних уряду підприємств”, – сказав Луценко на засіданні .
На його думку, в Україні існує наступна система розкрадання бюджетних коштів: мафіозні структури працюють з певною політичною силою, поки та при владі, потім спокійно поступаються місцем висмоктування державних фінансів іншим мафіозним структурам з іншим політичним “дахом”.
“У в’язницю потрапляє той, хто вголос про це говорив і намагався поламати правила гри”, – додав Луценко.
Як повідомлялося, в березні Микола Гордієнко звинуватив уряд Арсенія Яценюка в корупції. Прем’єр-міністр у відповідь звернувся до Генпрокуратури з проханням провести розслідування з приводу звинувачень на адресу уряду. 8 квітня на засіданні комітетів Ради перший заступник Генпрокурора Володимир Гузир повідомив, що в ході досудового розслідування встановлено суму збитків за період діяльності діючого складу Кабінету міністрів у розмірі 685 млн грн.
Гордієнко відсторонений від виконання обов’язків, створена урядова комісія проводила службову перевірку його діяльності. За її результатами Кабмін 4 квітня прийняв рішення про звільнення Гордієнка.
У Верховній Раді 2 квітня зареєстровано проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо фактів корупції в органах влади, викладених у заяві Гордієнка про корупцію в уряді та розкраданні 7,5 млрд грн. Автори проекту постанови (№2519) – народні депутати Вадим Рабинович (фракція “Опозиційний блок”) і Борислав Береза (позафракційний).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас