Nic.ua запропонувала створити в Україні нацорган з кібербезпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nic.ua запропонувала створити в Україні нацорган з кібербезпеки

Технології&Авто
213
Компанія Nic.ua виступає за створення в Україні високопрофесійного національного органу, що займається питаннями кібербезпеки, з досвіду Ізраїлю, повідомив глава компанії Андрій Хветкевич.
“Пропоную подивитися на досвід Ізраїлю. Там постійно присутні кіберзагрози, там постійно присутні терористи, але три роки тому в Ізраїлі створили національний штаб з кібербезпеки”, – сказав він.
За словами А.Хветкевича, в цьому штабі працюють висококваліфіковані фахівці галузі, які об’єднують компанії, що зіштовхуються з кіберзагрозами, консультують правоохоронні органи, хостинг-провайдерів, регістраторв, як вчинити в тій чи іншій ситуації для того щоб не нашкодити країні та її економіці.
“Давайте створимо аналогічну структуру, яка буде на високому рівні визначати, що саме в якій ситуації необхідно робити, тому що зараз немає таких фахівців, до яких можна звернутися і запитати, як вчинити. Давайте створимо подібний механізм”, – сказав А.Хветкевич.
Як повідомлялося, представники Служби безпеки України (СБУ) 7 квітня вилучили хостінгові сервери в чотирьох дата-центрах хостинг- і доменного провайдера Nic.ua.
Раніше представники СБУ зверталися до провайдера з приводу розміщення на її серверах сепаратистських сайтів, після чого компанія відключала ці сайти. Вилучені були лише хостинг-сервери. У той же час сервери, обслуговуючі домени, знаходяться в робочому стані.
За даними керівника Nic.ua компанія обслуговує більше 150 тис. клієнтів, з них – близько 50 тис. є клієнтами хостингу.
Пізніше радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що Служба буде утримувати у себе сервера компанії Nic.ua протягом двох місяців. Постраждалі від вилучення обладнання клієнти компанії, можуть звернутися за допомогою до слідства, щоб скопіювати свої дані.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас