Японські компанії прагнуть змусити співробітників менше працювати, - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японські компанії прагнуть змусити співробітників менше працювати, - FT

Світ
551
Японські компанії за підтримки уряду країни намагаються змінити усталену практику постійних переробок співробітників і роботи під час відпустки, пише Financial Times.
Приміром, трейдингова компанія Itochu сподівається залучити нових співробітників пропонуючи більш ранній початок і закінчення робочого дня. Виробник принтерів Ricoh ввів заборону на роботу після 8 вечора. Fast Retailing, оператор магазинів одягу Uniqlo, має намір ввести чотиригодинний робочий день для тих, хто прагне приділяти більше часу особистому житті.
“Навіть за меншу кількість годин ми готові платити більшу зарплату тим співробітникам, які досягають кращого результату. Більш тривалий робочий день не завжди означає більш високу якість роботи”, – зазначив CEO Fast Retail Тадаші Янаї.
Уряд Японії готовий підтримати ініціативи з покращення умов праці для працівників. Зокрема, з жовтня набуде чинності заборона на роботу після 10 вечора для співробітників міністерства охорони здоров’я. Раніше МОЗ вже намагався зробити зусилля в даному напрямку, вимикаючи світло в офісах, проте ця задумка не увінчалася успіхом.
Крім того, минулого тижня на обговорення було внесено законопроект, який зобов’язує співробітників брати як мінімум п’ять днів оплачуваної відпустки на рік.
Згідно з даними дослідження компанії Experia, в минулому році японці взяли тільки половину покладених днів відпустки. Це найгірший показник з усіх країн світу, за винятком Південної Кореї.
Втім, аналітики вже відзначають істотні зміни в корпоративній культурі країни. Наприклад, всупереч традиційним уявленням про необхідність пропрацювати все життя на одному робочому місці, третина випускників ВНЗ змінює роботодавця протягом перших трьох років після закінчення університету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас