Як виглядає середньостатистичний інтернет-покупець Україні? - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як виглядає середньостатистичний інтернет-покупець Україні? - дослідження

Світ
1529
Аналітики торгового майданчика Prom.ua склали портрет українського інтернет-покупця. Відповідно до їхніх висновків, середньостатистичний інтернет-покупець Україні – це молода дівчина 25-34 років. Вона віддає перевагу вибору товару в інтернет-магазинах як з мобільних пристроїв, так і традиційних ПК. При цьому, вона однаково віддасть перевагу або безготівковому розрахунку, або накладеному платіжу.
Найбільше число відвідувачів УАнету, що приходять в інтернет-магазини за покупками в більшості своїй використовують традиційні ПК. Однак, частка мобільних пристроїв з кожним роком постійно збільшується.
Найбільше число замовлень припадає на початок робочого тижня. Згідно зі статистикою торгового майданчика, українці воліють робити покупки в інтернеті з понеділка по четвер. А максимальне число онлайн-покупок розподіляється на два періоди: денний (з 11:00 до 17:00) і вечірній (з 20:00 до 23:00).
Незважаючи на давно сформовану традицію оплачувати покупки в інтернет-магазині під час доставки, за останній рік українці почали вибирати безготівкові платежі як одну з основних форм оплати:
Торік найбільше онлайн-покупок українці зробили в 5 категоріях: «Одяг, взуття, аксесуари» (середній чек 585 грн.), «Будинок і сад» (середній чек 518 грн.), «Спорт, розваги, хобі» (середній чек 541 грн.), «Техніка та електроніка» (середній чек 549 грн.) і «Краса і здоров’я» (середній чек 284 грн.).
Виходячи зі статистики, аналітики Prom.ua виявили кілька несподіваних закономірностей: у західних областях України на онлайн-покупки в середньому витрачають більше (від 630 до 800 грн.), ніж в інших областях. А в Криму онлайн-покупці витрачають разом більше – в середньому 1157 грн., що пов’язано, швидше за все, з бажанням заповнити дефіцит деяких товарів, що утворився в АР Крим. За даними дослідження, більше 75% замовлень на торговому майданчику відбувається між регіонами. Київ – найбільший міжрегіональний імпортер, серед експортерів в інші регіони лідирують Харків і Київ, також багато експортує Одеса, Дніпропетровськ і Хмельницький.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас