"Укрспирт" в 2015 р. планує вдвічі збільшити виробництво продукції на своїх заводах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрспирт" в 2015 р. планує вдвічі збільшити виробництво продукції на своїх заводах

Світ
370
Спиртзаводи ДП “Укрспирт” в 2015 р. можуть збільшити виробництво продукції в два рази, до 26,1 млн дал.
“Ми зробимо в 2015 році всього 26,1 млн дал продукції. Звісно, для цього нам необхідні зміни в законодавстві”, – сказав виконуючий обов’язки директора компанії Роман Іванюк.
Згідно х презентацією, представленою Р.Іванюком в ході конференції, в 2015 році виробництво спирту етилового ратифікованого складе 15 млн дал, спирту-сирцю – 0,6 млн дал, біоетанолу – 6,2 млн дал, спирту технічного – 1,4 млн дал, спирту медичного – 0,6 млн дал.
На експорт “Укрспирт” планує поставити до 3 млн дал спирту технічного та абсолютованого, до 3 млн дал спирту-ректифікату в Вірменію і Туркменістан, до 3,4 млн дал біоетанолу в країни ЄС, до 0,6 млн дал спирту-сирцю в Польщу.
“Частина піде на експорт. Ми активно працюємо по ринку питного спирту з Туркменістаном, Малайзією, у нас є потенційні контакти на відвантаження питного спирту на В’єтнам. Плануємо істотно наростити виробництво біоетанолу”, – додав Р.Іванюк.
За його словами, виробництво лікеро-горілчаних виробів в Україні зросло з 5,7 тис. дал у січні 2015 р. до 47 тис. дал в березні.
За оцінками керівника держпідприємства, заборгованості за кредитами станом на початок квітня не було, заборгованість перед постачальниками оцінюється в 81 млн грн (165 млн грн на 1 січня 2015 р.), залишки на рахунках в банках становлять 24,1 млн грн, у тому числі 7,6 млн грн – в проблемних банках.
“Перед тим, як була введена тимчасова адміністрація в “Дельта Банку”, з’являється юрособа ТОВ “Правничо-консалтингова група”, яка подає в суд на ДП “Укрспирт”, щоб ми повернули майже 60 млн грн”, – повідомив керівник “Укрспирту” .
Він зазначив, що вказана компанія через підстаних осіб змогла викупити заборгованість “Укрспирту” і намагається заблокувати його роботу, заарештовує рахунки і т.д.
Держкомпанія звернулася в правоохоронні органи з проханням розслідувати цю ситуацію.
Як повідомлялося, “Укрспирт” в березні запустив у Тернопільській області переобладнаний Зарубинський спиртзавод, який займатиметься випуском біоетанолу.
У березні 2015 р. конкурсна комісія при Міністерстві аграрної політики та продовольства відібрала двох претендентів на посаду керівника державного підприємства “Укрспирт”. Ними стали Ніна Гаркава та Анатолій Далібожик.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас