Ахметов пригрозив Україні міжнародними позовами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов пригрозив Україні міжнародними позовами

Енергетика
8952
Енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова заявив, що відстоюватиме свої інтереси в міжнародних судах в разі визнання незаконною покупку “Дніпроенерго”.
Як йдеться в заяві ДТЕК, позов Генпрокуратури з вимогою відмінити приватизацію держпакетів акцій “Дніпроенерго” є “спробою реприватизації і тиску на інвестора”.
У Ахметова вважають, що за організацію приватизаційних процедур відповідальні органи влади, а не ДТЕК.
Ціну, сплачену за “Дніпроенерго”, ДТЕК вважає ринковою, а умови приватизації конкурентними.
ДТЕК також заявляє, що в 2012-2015 інвестував в розвиток “Дніпроенерго” 1,8 млрд грн. Кошти нібито пішли на модернізацію 4 енергоблоків, включаючи заміну електрофільтрів.
Нагадаємо, 3 квітня ГПУ звернулася до суду з вимогою відмінити приватизацію держпакетів акцій “Дніпроенерго”. За даними наглядового відомства, умови приватизації держпакету були виписані під конкретного покупця, через що ціна продажу акцій виявилася неринковою.
У 2012 році компанія DTEK Holdings Ltd Ріната Ахметова без конкуренції купила 25% акцій “Дніпроенерго” за 1,18 млрд гривень, після чого частка бізнесмена виросла до 66%, що забезпечило йому контроль над компанією. Якщо 25% -ний пакет повернеться державі, вона знову отримає контроль над компанією.
“Дніпроенерго” – одна з найбільших енергогенеруючих компаній України, володіє і експлуатує 25 енергоблоків на Придніпровській, Криворізькій і Запорізькій ТЕС сумарною встановленою потужністю 8,185 ГВт.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас