Бездомний відмовився від $100, щоб навчитися кодувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бездомний відмовився від $100, щоб навчитися кодувати

Світ
2842
У серпні 2013 року розробник з Нью-Йорка Патрік Макконлог вирішив поставити соціальний експеримент. Він запропонував бездомному 37-річному Лео Гранду вибір: $100 або три підручники з JavaScript плюс старий ноутбук (Samsung Chromebook).
Починалося все як у мотивуючому фільмі. Лео обрав навчання, і Патрік зустрічався з ним щодня, на годину перед роботою, проводячи уроки з програмування. Зі слів бездомного, до зустрічі з Патріком він не мав ні найменшого уявлення про те, що таке програмування.
Йшли місяці і Лео став зіркою в інтернеті: ЗМІ писали надихаючі історії, якими читачі із задоволенням ділилися в Facebook.
Історія тільки вигравала від того, що Лео захотів написати не просто мобільний додаток як підсумок навчання, але щось корисне для екології. Ідея була в тому, щоб зробити додаток, що підраховує рівень CO2 у машини.
Вчитися було складно ще й тому, що Лео доводилося йти пішки чотири квартали, щоб зарядити ноутбук, і шість кварталів – щоб скористатися туалетом. Іноді йому доводилося спати сидячи. Це якщо не враховувати, що починати навчання Лео доводилося з таких базових речей, як «копі-пейст» і e-mail. Навчальний процес натикався навіть на такі форс-мажорні обставини як арешт: одного разу Лео затримали за ночівлі на лавочці, конфіскували у нього ноутбук і мобільний. Інтернет-спільнота зреагувала негайно, у Twitter розкрутили тег #FreeLeo, і врешті-решт міська поліція його випустила.
У грудні 2013 року Лео вдалося випустити додаток Trees for Cars – всі 3621 рядків коду написав він під керівництвом Патріка, дизайн придумав теж він.
На додатку Лео вдалося заробити приблизно $10 000-15 000 (він коштував $0,99 і один час тримався в топах App Store і Google Play).
Але зараз від цих грошей вже нічого не залишилося. Півтора роки потому Лео все ще живе на тих же вулицях, де вперше зустрівся з Патріком. Він більше не займається кодінгом кожен день, а Trees for Cars зникло з магазинів додатків, оскільки у Лео немає грошей, щоб платити за сервери.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас