Космічну галузь України буде корпоратизовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Космічну галузь України буде корпоратизовано

Казна та Політика
352
Державне космічне агентство України (ДКАУ) готує програму структурного реформування ракетно-космічної галузі, в рамках реструктуризації підприємства галузі будуть корпоратизовані, повідомив глава ДКАУ Олег Уруський.
“Реструктуризація галузі актуальна … Це дозволить розблокувати активи, які є у підприємств галузі”, – сказав глава українського космічного відомства в ході присвяченого обговоренню проекту стратегії космічної діяльності України до 2022 року круглого столу у вівторок в Києві.
Як повідомив глава ДКАУ, проведення реструктуризації вже погоджено з урядом, які підтримали, за його словами, переклад практично всіх підприємств галузі в т.зв. “Список 2”: “тобто підприємств, які можуть бути корпоратизовані, але не можуть бути приватизовані”.
“Структурна реформа галузі – це ключове питання. Це принципово змінить правила гри і підходи до управління … гальм,” заговорюватися “цей процес не буде”, – підкреслив О.Уруського, додавши: “Багато чого буде залежати від керівництва підприємств”.
Глава ДКАУ висловив упевненість, що проведення ефективної реструктуризації прискорить впровадження в Україні європейських стандартів космічної діяльності, а також відкриє нові можливості для залучення інвестицій та підвищення конкурентоспроможності з метою вирішення пріоритетних завдань ракетно-космічної галузі в нових умовах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас