Порошенко підписав закон про суспільне телебачення: обіцяє зберегти свободу слова і демократію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підписав закон про суспільне телебачення: обіцяє зберегти свободу слова і демократію

Світ
573
Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до закону “Про суспільне телебачення”.
Закон був підписаний під час презентації громадського мовлення в Києві у вівторок.
“Я вважаю себе дуже добре поінформованою людиною”, – заявив він на презентації національного суспільного мовлення.
Президент зазначив, що дивиться телебачення, слухає радіо і читає новини в Інтернеті і не з усім згоден, що пишуть.
“Іноді я вважаю, що деякі сюжети подаються необ’єктивно, інформація не завжди точна, але ми повинні звикати жити в такому середовищі. І я гордий тим, що за багато місяців своєї президентської діяльності я ніколи нікому не подзвонив і не сказав, подобається чи не подобається мені цей сюжет “, – сказав глава держави.
На його переконання, це і є свобода слова і демократія. “Я багато на що здатний, щоб зберегти свободу слова і демократію в Україні”, – додав П.Порошенко.
Як повідомлялося, 19 березня Верховна Рада прийняла закон, що уточнює механізм створення суспільного телебачення і радіомовлення.
Закон уточнює положення законодавства в частині визначення механізму створення Національної громадської телерадіокомпанії України, її організаційно-правові форми, джерела фінансування, умови оплати праці співробітників.
Документ передбачає, що суспільне телебачення і радіомовлення України створюється у формі публічного акціонерного товариства “Національна громадська телерадіокомпанія України” (НГТУ), 100% акцій якого належить державі.
НГТУ створюється на базі Національної телекомпанії України, а також Національної радіокомпанії України, Державної ТРК “Культура”, обласних державних телерадіокомпаній, Державної телерадіомовної компанії “Крим”, державних організацій Київської державної регіональної ТРК, Севастопольської регіональної державної ТРК, Новгород-Сіверської регіональної державної ТРК “ Сіверська “, Криворізької регіональної державної телерадіокомпанії” Криворіжжя “, Української студії телевізійних фільмів” Укртелефільм “, які реорганізуються шляхом приєднання до Національної телекомпанії України.
Прийняті зміни до законодавства дозволяють фінансування НГТУ за рахунок абонентської плати.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас