Хто такий працюючий пенсіонер в розумінні Пенсійного фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто такий працюючий пенсіонер в розумінні Пенсійного фонду

Світ
13932
Хто такий працюючий пенсіонер в розумінні Пенсійного фонду і чи буде вважатися працюючим пенсіонер, який зареєстрований як приватний підприємець, але тривалий час не має доходів?
Пенсійний фонд зазначив, що у чинному законодавстві не має визначення поняття “працююча особа”. Водночас, згідно зі статтею 11 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” фізособи-підприємці, у тому числі ті, які обрали особливий спосіб оподаткування (єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок), є застрахованими особами.
Відповідно до частини 3 статті 3 Закону України “Про зайнятість населення”, зайнятість населення забезпечується шляхом встановлення відносин, що регламентуються трудовими договорами (контрактами), провадження підприємницької та інших видів діяльності, не заборонених законом.
Державна реєстрація фізичних осіб-підприємців – це засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, а також вчинення інших реєстраційних дій, які передбачені цим Законом, шляхом внесення відповідних записів до Єдиного державного реєстру (стаття 4 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців”). Згідно із частиною 3 статті 46 цього Закону, фізична особа позбавляється статусу підприємця з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.
Тому, підприємець вважається працюючим до дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас