Розрив у зарплатах топ-менеджерів і рядових працівників Уолл-стріт скорочується - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розрив у зарплатах топ-менеджерів і рядових працівників Уолл-стріт скорочується - WSJ

Особисті фінанси
576
Різниця між розмірами оплати праці керівників фінансових компаній США і рядових співробітників знижується, причому в нижніх ешелонах обсяги винагороди зростають швидшими темпами, ніж для вищого керівництва.
З часів фінансової кризи 2008 року розрив істотно скоротився слідом за зменшенням зарплат і бонусів керівників п’яти найбільших банків Уолл-стріт: JPMorgan Chase&Co., Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley, Bank of America Corp. і Citigroup Inc.
У 2014 році середня оплата праці працівників цих п’яти банків встановила новий історичний рекорд – $148 тис. 740, на 17% більше, ніж у 2006 році, проте доходи їхніх топ-менеджерів були помітно нижче докризового рівня. Торік обсяги винагороди CEO перевищували середні по банку в 124 рази проти 273 раз в 2006 році.
Глави п’яти провідних банків США в минулому році в цілому отримали від своїх компаній $92,5 млн у порівнянні з $173, 6 млн в 2006 році.
Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США завершує роботу над правилом, яке зобов’яже всі американські корпорації публікувати відомості про те, у скільки разів зарплати їх керівництва більше, ніж винагороду звичайних співробітників. Як очікується, ця норма призведе до подальшого звуження розриву.
Лідером за доходами у “великій п’ятірці” Уолл-стріт залишається CEO і голова ради директорів банку Goldman Sachs Ллойд Бланкфейн – близько $24 млн в 2014 році без урахування довгострокових програм заохочення, про які Goldman розповість тільки перед річними зборами акціонерів.
Morgan Stanley збільшив винагороду свого CEO Джеймса Гормана за підсумками 2014 на 25% – до $22,5 млн. Глава JPMorgan Chase&Co. Джеймс Даймон торік заробив $20 млн. Менше всіх з керівників найбільших банків Уолл-стріт отримують Майкл Корбет (Citi) і Брайан Мойніхен (Bank of America) – по $13 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас