Зростання ставок трейдерів на подорожчання нафти було максимальним за 4 роки в кінці березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ставок трейдерів на подорожчання нафти було максимальним за 4 роки в кінці березня

Енергетика
280
Спекулятивні гравці нафтового ринку збільшили число “бичачих” оцінок вартості нафти на максимальну за чотири роки величину в кінці березня на тлі тривалих переговорів щодо ядерної програми Ірану.
В цілому за сім днів по 31 березня хедж-фонди наростили число коротких позицій по еталонній марці WTI на 21%, до 163 тис. 367 ф’ючерсів і опціонів, що стало найбільш різким підйомом з березня 2011 року, свідчать дані Комісії з термінової ф’ючерсної торгівлі сировинними товарами (CFTC) США. Число коротких позицій скоротилося на найбільшу величину за три місяці – 19 тис. контрактів.
Іран і світові держави не встигли прийти до компромісу щодо ядерної програми до призначеного на 31 березня кінцевого терміну і тільки в кінці минулого тижня оголосили про досягнення попередніх домовленостей, які в разі скасування санкцій дозволять Ісламській республіці наростити експорт нафти.
Котирування WTI піднялися на 13% з зазначеного в березні шестирічного мінімуму на тлі уповільнення зростання видобутку в США і збільшення попиту з боку нафтопереробних підприємств, яке передбачало скорочення запасів, які досягли піку з 1930 року.
“Потрібно почекати і подивитися, як будуть розвиватися події, – вважає старший ринковий аналітик Price Futures Group в Чикаго Філ Флінн. – Деякі “ведмеді” пішли назад через те, що ринок збивається з низхідній траєкторії навіть в умовах триваючого зростання пропозиції” .
За період, освітлений у звіті CFTC, ф’ючерси на нафту WTI на Нью-Йоркській товарній біржі подорожчали на 9 центів, до $47,6 за барель. До 10:35 мск на електронних торгах у понеділок травневі контракти на WTI зросли в ціні на 3,3% – до $50,75 за барель.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас