Люди Черновецького відсудили у КМДА 160 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Люди Черновецького відсудили у КМДА 160 мільйонів

Світ
932
ТОВ “Фінансова компанія “Новий регіон” стягнула з Київської міської ради 164,32 млн грн.
Про це свідчить рішення Господарського суду Києва від 24 березня, пишуть “Наші гроші”.
Компанія вказала на те, що договір між ФК “Новий регіон” і Київрадою щодо придбання 80% акцій АТ ХК “Київміськбуд” був визнаний недійсним. Однак при цьому не було застосовано двосторонню реституцію і не повернуто кошти позивачу.
Суд позов задовольнив і ФК “Новий регіон” стягнула 114,08 млн грн – кошти, які було сплачено Київраді за акції “Київміськбуду”, а також 50,24 млн грн як відсотки за користування чужими грошима.
Нагадаємо, що ФК “Новий регіон” придбала 80% акцій “Київміськбуду” у 2009 році. У 2010-2011 рр. суди визнали договір купівлі-продажу акцій недійсним. Власником 80% “Київміськбуду” залишається Київська міська рада
ФК “Новий регіон” встигла продати 66,53%, куплених нею акцій, низці закордонних компаній. Ці закордонні фірми в судовому порядку домагалися визнання за ними права власності на акції “Київміськбуду”, але їм було відмовлено.
Також в кінці лютого – на початку березня цього року ці компанії намагалися через суд стягнути з Київради гроші, заплачені за акції.
Свої вимоги вони оцінили в 316,32 млн грн. Позови задоволені не були, оскільки фірми не мали договірних відносин з Київрадою і могли позиватися з цього приводу тільки до ФК “Новий регіон”.
Нинішнім засновником ТОВ “ФК “Новий регіон” є компанія “Аспра Трейд Лімітед” (Беліз). Директор фірми -Михайло Піроцький. Останнього пов’язують з оточенням Анатолія Чуба, тодішнього начальника управління комунальної власності Києва, чоловіка сестри екс-мера столиці Леоніда Черновецького, а також В’ячеслава Супруненка, колишнього зятя Черновецького.
Як відомо, брат В’ячеслава Супруненка Олександр в цьому році став депутатом Київради.
Нагадаємо, що у 2009 році “ФК “Новий регіон” купив частки холдингових компаній “Київміськбуд” (80%), “Київводоканал” (25,464%), “Київхімволокно” (51%) і “Київгаз” (28,46%), які суди у 2010 році повернули місту.
Акції продавались за заниженими цінами, чим завдано збитки громаді міста на 68,2 млн грн. З цього приводу відкрито низку кримінальних проваджень.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас