Даішники: Нас змушують самим заробляти на паливо і приносити гроші начальнику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Даішники: Нас змушують самим заробляти на паливо і приносити гроші начальнику

Кримінал
7466
Після великого скандалу в українській ДАІ змінилося начальство. Нагадаємо, наприкінці минулого тижня МВС запідозрило кількох керівників столичної ДАІ в тому, що вони сколотили злочинне угруповання з “вибивання” грошей з власників авто за реєстрацію транспорту.
За даними МВС, після викриття начальник київської ДАІ Макаренко утік і, за останньою інформацією, в напрямку Білорусі (на сайті київської ДАІ він все ще значиться керівником).
Глава МВС Аваков відрапортував, що при обшуках у цих же керівників були знайдені десятки тисяч доларів, нажитих нелегальним шляхом. Також Аваков повідомив, що підписав рапорт про відставку глави ДАІ країни Анатолія Сіренка.
“Генерал Сіренко звільнений з посади. Виконувати обов’язки начальника ДАІ буде полковник Олександр Єршов. Керівництво міської ДАІ або під слідством, або заарештовано, або в бігах. У нас є дуже серйозна далекосяжна кримінальна справа з цього приводу, – заявив Арсен Аваков. – Ми всі знали, що в МРЕВ і ДАІ не все гаразд, а сьогодні ми говоримо мовою фактів. Система, яка є – прогнила. ДАІ, яке було в минулому стані – його не буде. Сподіваюся, цього року та МРЕВ не буде “.
Рядові ж даішники поділилися з причинами, за якими “система прогнила”.
“Наприклад, в системі ДАІ деякі начальники районного або міського рівня, не буду називати прізвищ, крадуть той бензин, який виділяється для служби державою. А нас, патрульних, змушують самим заробляти на паливо, – розповів один з автоінспекторів.
- Плюс до цього, ще й принести грошей начальнику … За самими грубими підрахунками, йдеться про декілька сотень гривень за зміну. А якщо відмовишся, то можуть послати регулювати перехрестя, а не їздити на авто. Хоча на службовому авто їздити – теж проблема. Адже ремонтувати його теж за свої гроші треба … “.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас