Зростання економіки Італії більш важливе для єврозони, ніж проблеми Греції - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання економіки Італії більш важливе для єврозони, ніж проблеми Греції - WSJ

Світ
231
Італія демонструє нульовий потенціал зростання економіки, а у травні єврозона очікує від неї звістки про вихід з трирічної рецесії, пише The Wall Street Journal. Як пише видання, проблеми Греції – це менше зло, оскільки стан економіки Італії – це як слон в посудній лавці. Для єврозони важливо, щоб процвітання країн відбувалося “краще всередині, ніж зовні”, зазначив президент Європейського центрального банку Маріо Драгі.
Новий грецький уряд представив новий набір стратегічних пропозицій єврозоні, намагаючись розблокувати 7,2 млрд євро ($ 7,7 млрд) фінансової допомоги від МВФ. Афіни сподіваються, що запропоновані у плані реформ нові податкові надходження допоможуть їм в отриманні кредиту. Багато інвесторів як і раніше чекають від Європи досягнення якоїсь угоди з Грецією, “хоча нерви в даний час проходять перевірку на відсутність прогресу досі”.
Економісти схильні розглядати це як тимчасове явище. “Але насправді, якщо Італія не може рости зараз, то коли?” – запитує автор статті. Потенціал зростання Італії залишається тривожно низьким. Економісти JP Morgan відзначають, що він знаходиться на рівні нуля протягом декількох років. Зусилля прем’єр-міністра Маттео Ренці з реформування країни зараз є життєво важливими. Італії потрібно терміново показати, що вона може генерувати циклічне зростання.
Багато важливих попереду у єврозони: очікування від Греції погашення кредиту МВФ у 450 млн євро 9 квітня, а 13 травня Італія мала б заявити про вихід з трирічною рецесії. “Якщо цього не відбудеться, то виникне питання про те, що єдина валюта робить для своїх членів”, – йдеться в статті.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас