Кабмін спробує переконати українців економити енергоресурси - за допомогою 500 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін спробує переконати українців економити енергоресурси - за допомогою 500 млн грн

Енергетика
3088
Уряд готує заходи щодо стимулювання у пересічних українців енергоефективності, повідомив віце-прем’єр міністр Геннадій Зубко.
“Наступного тижня на засіданні уряду ми розраховуємо прийняти постанову, відповідно до якої ми будемо компенсувати не тільки 20% при придбанні негазових котлів, також ми будемо компенсувати 30% при утепленні і термомодернізації індивідуальних будинків, а також 40% – при утепленні багатоповерхових будинків”, – сказав Г.Зубко на брифінгу в п’ятницю.
За його словами, на цей проект уряд виділяє 500 млн грн, гроші поділяються за цими 3 напрямками. Ті, хто бажають отримати компенсацію і кредит на виконання цих робіт повинні звернутися в Ощадбанк, який обраний оператором цього процесу.
“Питання енергоефективності після закінчення опалювального сезону і початку літнього сезону, за який ми повинні багато зробити …. Я б хотів, щоб всі українці залучалися до енергозберігаючих заходів”, – додав віце-прем’єр.
Крім того, в цьому напрямку також підготовлена законодавча база для допуску на український ринок іноземних енергосервісних компаній.
Г.Зубко також розповів, що тема енергоефективності піднімалася на зустрічі А.Яценюка з А.Меркель в Берліні в четвер. Він зазначив, що Німеччина може направити додаткові кошти у вигляді інвестицій на підтримку заходів з енергоефективності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас