Начальник київського ДАІ втік з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Начальник київського ДАІ втік з України

Кримінал
6867
Слідчим відділом прокуратури міста Києва спільно зі столичним відділом внутрішньої безпеки МВС України проведено обшуки у двох керівників Управління Державної автомобільної інспекції (ДАІ) ГУ МВС України в м.Києві, в ході яких правоохоронцями було вилучено понад 3 млн грн.
Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив в Facebook.
“Служба внутрішньої безпеки МВС спільно з прокуратурою Києва провели сьогодні ряд обшуків і затримань в рамках заходу ряду злочинних схем, виявлених в ДАІ Києва”, – написав Аваков.
За словами Авакова, припинення махінації міліціонерів-даішнків базувалися на схемах отримання незаконних грошових коштів в МРЕВ (Міжрайонному реєстраційно-екзаменаційному відділі) при оформленні автомобілів.
Зокрема, міністр зазначив, що затриманий начальник відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи ДАІ МВС України в Києві – підполковник міліції Жебель Микола Вадимович.
Крім того, сказано, що “начальник ДАІ Києва полковник міліції Макаренко Микола Миколайович, підозрюваний, як організатор злочинної групи – несанкціоновано залишив територію країни в напрямку Білорусі. Розшукується для дачі пояснень та прийнятті рішень”.
Аваков стверджує, що також проводиться робота з низкою інших фігурантів викриття злочинної схеми – як серед цивільних осіб, так і серед міліціонерів.
При цьому, він повідомив, що вказані особи підозрюються у вимаганні щомісячної грошової виплати від співробітників центрів надання послуг, пов’язаних з використанням автотранспорту, підпорядкованих Головному управлінню МВС України в Києві.
Крім того, міністр підкреслив, що здійснювалася монопольна реалізація бланків довідок-рахунків МРЕВ. “У тому числі через ТОВ “Іннавто”, пов’язаної з Н.Жебелем. Тільки через цю компанію Жебель отримував незаконного доходу понад 600 тис. грн на місяць, наживаючись тільки на одному бланку 720 грн”, – повідомив міністр.
За матеріалами:
АіФ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас