Все ж налякали: банк, що відмовлявся відкрити власників, став на шлях співпраці з НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Все ж налякали: банк, що відмовлявся відкрити власників, став на шлях співпраці з НБУ

Кримінал
2754
Комерційний банк, що відмовлявся відкрити інформацію про власників, встав на шлях співпраці з Національним банком України (НБУ), повідомив на своїй сторінці в Facebook директор департаменту реєстраційних питань і ліцензування НБУ Леонід Антоненко.
“У руках регулятора є необхідний арсенал засобів для того, щоб забезпечити дотримання банками вимог закону. Цей арсенал засобів був задіяний і дав перші плоди. Банк вступив на шлях співпраці з регулятором”, – вказується в повідомленні.
НБУ не коментує для преси рішення про визнання банку проблемним – ця інформація користується статусом банківської таємниці. Тому НБУ не може ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію”, – підкреслюється в повідомленні.
Раніше Л.Антоненко повідомив, що український банк, що раніше належав одній з російських банківських груп, і проданий неідентифікованій групі з 11 акціонерів, відхилив запит регулятора про розкриття імен його нових акціонерів.
При цьому він зазначив, що покупка банку без отримання попередньої згоди регулятора є правопорушенням покупця, а відмова банку надати інформацію на запит регулятора – це правопорушення самої кредитно-фінансової установи, яка буде покарана.
Статус проблемного означає, що менеджмент банку втрачає самостійність при прийнятті рішень: банк визнається неплатоспроможним, якщо протягом 180 днів не буде усунута причина, що стала підставою для визнання банку проблемним.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас