Черговий план уряду Греції не вразив кредиторів, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черговий план уряду Греції не вразив кредиторів, - ЗМІ

Світ
316
Уряд Греції представив у середу міжнародним кредиторам новий, більш детальний, план економічних заходів, який повинен стати основною для виділення Афінам затриманого кредитного траншу, необхідного для запобігання дефолту країни за своїми боргами.
Урядові заходи, які викладені на 26 сторінках, повинні принести в бюджет країни додатково 6 млрд євро за рахунок підвищення рівня збору ПДВ, боротьби з ухиленням від сплати податків, а також проведення приватизації держмайна (хоча і в скромніших масштабах, ніж було передбачено колишніми планами ), пише The Financial Times.
У той же час пропонується збільшити витрати на пенсійні виплати на 1,1 млрд євро і скасувати деякі з уже вироблених скорочень соціальних витрат, почати поетапне підвищення мінімальної заробітної плати.
У середу пропозиції Греції обговорювалися на телефонній конференції за участю заступників міністрів фінансів країн єврозони.
Високопоставлений чиновник сказав FT, що поки не бачить шансів на досягнення угоди між Грецією і кредиторами до зустрічі міністрів фінансів у Ризі 24 квітня.
Документ дуже далекий від того, щоб він міг стати основною для угоди з кредиторами, сказав The Wall Street Journal інший неназваний учасник переговорів.
Кредитори, як пишуть ЗМІ, як і раніше вважають за необхідне лібералізувати ринок праці і знизити субсидії пенсійній системі, вони також називають занадто оптимістичними прогнози уряду Греції про зростання економіки цього року на 1,4%.
Уряд Греції, пропонуючи новий план реформ, хоче відмовитися від політики жорсткої бюджетної економії, яка лежала в основі діючої кредитної програми, погодженої колишнім кабінетом, але при цьому має намір вийти на узгоджені раніше з кредиторами параметри економічного зростання, бюджету та боргового навантаження.
Грецькі чиновники попереджають, що без нових грошей Афіни незабаром виявляться не в змозі обслуговувати борги. 9 квітня Греція повинна виплатити 460 млн євро Міжнародному валютному фонду і ще 770 млн євро 12 травня.
Якщо в найближчі дні їй не буде виділений наступний транш міжнародної допомоги, то уряд Греції може звернутися до МВФ з проханням про продовження терміну погашення боргу, заявив міністр внутрішніх справ країни Нікос Вуціс в інтерв’ю Spiegel Online. Він підкреслив, що термін погашення буде продовжено лише за взаємною згодою сторін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас