СК РФ: Обшук на липецькій фабриці "Рошен" пов'язаний зі справою про шахрайство на 180 млн рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СК РФ: Обшук на липецькій фабриці "Рошен" пов'язаний зі справою про шахрайство на 180 млн рублів

Кримінал
488
Обшук на липецькій кондитерській фабриці “Рошен” в Липецьку проводиться в рамках справи про шахрайство на суму 180 млн рублів, повідомив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін.
“Порушено кримінальну справу за фактом шахрайського розкрадання (ч.4 ст.159 КК РФ) 180 млн рублів шляхом незаконного відшкодування з бюджету РФ податку на додану вартість ВАТ” Липецька кондитерська фабрика “Рошен”, – сказав В. Маркін.
Він зазначив, що в даний час проводяться обшуки на території фабрики, “а також в офісах науково-виробничої фірми” Металлімпресс “в Нижньому Новгороді”.
За даними слідства, в 2012-2013 рр. представники зазначених організацій направили в міжрегіональну інспекцію ФНС по Липецькій області підроблені документи про нібито виконані в 2012 році роботи з будівництва кондитерської фабрики на загальну суму більше 1 млрд рублів, “в тому числі вимагаючи відшкодування ПДВ в розмірі понад 180 млн рублів”. “При цьому вартість робіт, виконаних субпідрядними організаціями, залученими ТОВ НВФ “Металлімпресс”, була явно завищена, а частина організацій взагалі не здійснювала ніякої фінансово-господарської діяльності”, – сказав В. Маркін.
Ці підроблені документи, за його словами, надалі послужили підставою для перерахування на розрахунковий рахунок фабрики “Рошен” більш 180 млн рублів як незаконного відшкодування ПДВ.
“Таким чином, федеральному бюджету було завдано шкоди в особливо великому розмірі. В даний час проводяться слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин злочину”, – сказав представник СК РФ.
Він додав, що справу порушено Головним слідчим управлінням СК РФ за матеріалами ФСБ Росії.
Раніше в середу кондитерська корпорація Roshen повідомила, що її російська фабрика була блокована в рамках проведення податкової перевірки, і назвала дії силових структур неправомірними.
“Roshen вважає, що проведення податкової перевірки в рамках висунутої раніше претензії подібним чином є неприпустимим і неправомірним. Представники силових структур без будь-якого попереднього повідомлення вторглися на територію підприємств корпорації”, – говорилося в повідомленні компанії.
Протягом 2014 фабрика неодноразово блокувалася співробітниками правоохоронних органів. Серед причин називалися судові розгляди підприємства з холдингом “Об’єднані кондитери” з приводу використання товарних знаків. Згодом Липецьке підприємство відновлювало роботу.
Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) І дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат “Бершадьмолоко”, Літинський племзавод (обидва – Вінницька обл.), Липецьку фабрику “Рошен” (РФ) і Клайпедську кондитерську фабрику (Литва).
Власником корпорації є президент України Петро Порошенко. У ході виборчої кампанії він обіцяв продати “Рошен”. Організацією продажу корпорації займається інвестиційна компанія Rothschild в консорціумі з українською інвестгрупою “Інвестиційний капітал Україна” (ICU).
Покупець поки не знайдений. Наприкінці 2014 П.Порошенко заявив, що корпорація може бути продана менеджменту в розстрочку, якщо інші покупці на неї не знайдуться.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас