ФРС цілком може підвищити ставку в середині року, - глава ФРБ Атланти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС цілком може підвищити ставку в середині року, - глава ФРБ Атланти

Світ
190
Можливість першого підвищення основної процентної ставки Федеральної резервної системи (ФРС) вже в середині 2015 року, в період з червня по вересень, зберігається, незважаючи на невизначеність економічних прогнозів на тлі деякого ослаблення статданих в I кварталі, заявив журналістам голова Федерального резервного банку (ФРБ) Атланти Денніс Локхарт.
Слабкі дані за перші три місяці поточного року “забезпечують деяку двозначність ситуації зараз, але я вважаю, що це пройде”, цитує виступ Д.Локхарт The Wall Street Journal.
Глава ФРБ Атланти очікує прискорення темпів зростання економіки США в другому кварталі.
Він заявив, що уважно слухав виступ заступника голови ФРС Стенлі Фішера в понеділок, в якому той заявив, що вважає дані по ринку праці в США (динаміка зайнятості та рівень безробіття) надійнішими, ніж ВВП.
“Я приймаю точку зору, що методологічно наш вимір зайнятості, ймовірно, трохи точніший, ніж вимір обсягу економіки, – сказав Д.Локхарт. – Думаю, що, оскільки ми оцінюємо дані і в майбутні тижні і місяці залежимо від них при прийнятті рішення про перше підвищення процентної ставки, то ця зосередженість на тому, що відбувається з показниками зайнятості, буде дуже важливою”.
Згідно з оприлюдненими в середу даними дослідницького інституту організації американських роботодавців ADP, число робочих місць в США зросло в березні на 189 тис., що є найслабкішим підвищенням з січня 2014 року. Темпи зростання за лютий були переглянуті з 212 тис. до 214 тис.
Економісти в середньому очікували підйому в березні на 225 тис.
При цьому індекс виробничої активності в США (ISM Manufacturing), також опублікований 1 квітня, в березні опустився до мінімальної позначки з травня 2013 року – 51,5 пункту в порівнянні з 52,9 пункту місяцем раніше. Аналітики, опитані агентством, прогнозували зниження показника до 52,5 пункту.
Д.Локхарт в 2015 році входить до складу Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC) Федрезерву, що приймає рішення щодо грошово-кредитної політики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас