Банк Англії проведе 2-й раунд стрес-тестів банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії проведе 2-й раунд стрес-тестів банків

Світ
104
Банк Англії в рамках другого раунду стрес-тестів буде оцінювати стійкість семи найбільших банків країни до уповільнення темпів зростання економіки країн єврозони і Китаю, подальшого падіння цін на нафту та інші види сировини, а також тривалому періоду дефляції.
Крім того, банки будуть перевірені на здатність протистояти таким потрясінням, як сильні ринкові стреси, які призведуть до скорочення ліквідності, повідомляється в прес-релізі Банку Англії.
Провідні банки Великої Британії повинні мати достатність основного капіталу банку першого порядку (Core Tier 1) не нижче 4,5% і показник фінансового важеля (leverage ratio) вище 3% для того, щоб пройти стрес-тести.
Результати перевірок банків будуть опубліковані в грудні.
“Тести цього року будуть мати іншу спрямованість, але вони також важливі”, – заявив глава Банку Англії Марк Карні.
У минулому році в рамках стрес-тестів перевірялася стійкість банків до змін на ринку нерухомості Великобританії, у той час як нинішній п’ятирічний сценарій буде зосереджений на тому, як британські банки впораються із загальносвітовим економічним спадом і потрясіннями на фінансових ринках.
Нинішній сценарій припускає падіння темпів зростання ВВП Китаю до 1,7% і падіння цін на нафту до $38 за барель. Тести також припускають істотне уповільнення підйому світової економіки, яке розпочнеться цього року і триватиме до кінця 2019 року.
У число перевіряються банків входять Royal Bank of Scotland Group, Barclays, HSBC Holdings, Lloyds Banking Group, Nationwide Building Society, Santander UK і Standard Chartered.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас