НБУ має намір "направити гнів" на "дочку" однієї з російських банківських груп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір "направити гнів" на "дочку" однієї з російських банківських груп

Світ
7146
Національний банк України (НБУ) має намір “направити гнів” на дочірній банк однієї з російських банківських груп, повідомив на своїй сторінці в Facebook директор департаменту реєстраційних питань і ліцензування НБУ Леонід Антоненко.
“Найближчим же час на банк будуть направлені гнів і лють регулятора. Горе-акціонери будуть оштрафовані по максимуму – до 10% номінальної вартості куплених ними акцій, і будуть позбавлені права голосу. Банк буде включений в наш чорний список, і йому буде наданий режим найменшого сприяння в усіх його взаєминах з регулятором “, – йдеться в повідомленні чиновника.
За його даними, на минулому тижні від дочірнього банку однієї з російських банківських груп у Нацбанк прийшло повідомлення про те, що банк проданий “футбольній команді” з 11 членів.
“Фінт з футбольною командою трапився на тлі активної роз’яснювальної роботи Нацбанку про те, що регулятор має намір покласти край цій поганій практиці, в якій правила писані лише для законослухняних західних банківських груп і необов’язкові для ушлих місцевих підприємців”, – наголошується в повідомленні.
За даними Л.Антоненко, повідомлення про продаж прийшло незабаром після того як Нацбанк повернув заявнику, який хотів купити частку в цьому банку, пакет документів на придбання істотної участі з проханням його доопрацювати: НБУ просив заявника розкрити його бенефеціарних власників.
Як повідомлялося, до початку 2015 року в Україні працювали сім банків з російським капіталом: Промінвестбанк, Дочірній банк Сбербанку Росії, Альфа-Банк, ВТБ Банк, БМ Банк, Банк Петрокоммерц-Україна і Банк Траст.
Їх сумарна частка в активах банківської системи країни на 1 січня поточного року становила 13,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас