Офісні працівники тримаються за стару роботу, - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Офісні працівники тримаються за стару роботу, - дослідження

Світ
1956
Офісні співробітники почали «триматися» за свої робочі місця. Дві третини «білих комірців» зізнаються, що у них бувають думки про звільнення. Проте має серйозний намір змінити роботу тільки кожен п’ятий офісний співробітник. Про це свідчать результати опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.
У зв’язку зі складною ситуацією на ринку праці, зростанням конкуренції серед пошукачів і збільшенням терміну пошуку роботи офісні співробітники почали більше «триматися» за свої робочі місця. Бажання змінити роботу час від часу виникає у більшості «білих комірців». Проте перейти від намірів до рішучих дій готові небагато опитаних. Незважаючи на невдоволення низькою заробітною платнею і відсутністю перспектив кар’єрного зростання, у момент, коли закрадається думка про звільнення, кожного другого офісного співробітника щось зупиняє. Десята частина респондентів побоюється, що не зможе знайти підходящу посаду. А 11% прийшли до розуміння, що загалом задоволені поточною роботою.
Сміливців, які готові ризикнути і зайнятися пошуком більш привабливої пропозиції у цей непростий час, небагато. Згідно з опитуванням hh.ua, лише кожен п’ятий має намір змінити компанію-роботодавця, а написав заяву за власним бажанням один із десяти.
Найчастіше про звільнення думають медики і фармацевти, працівники у сфері гуртової торгівлі та легкої промисловості, а також працівники нафтогазового сектору. Серед бажаючих змінити роботу найменше представників агросектору, страховиків, працівників у сфері медіа й телекомунікацій.
Скорочення співробітників, що розпочалися 2014 року, тривають і зараз. Проте, незважаючи на поширений стереотип про масові скорочення, на сьогодні тільки 9% «білих комірців» втратили роботу внаслідок цього непопулярного заходу. Побоюються можливого скорочення ще 30% опитаних. У зоні ризику знаходяться, у першу чергу, працівники сфери енергетики, металургії та важкої промисловості, а також автотрейдери і страховики. Найменше побоювань у ІТ-шників, працівників у сфері сільського господарства і нафтогазового сектору.
Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у січні-лютому 2015 року. В опитуванні взяли участь 1818 респондентів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас