Lufthansa не може повною мірою контролювати здоров'я пілотів - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lufthansa не може повною мірою контролювати здоров'я пілотів - ЗМІ

Світ
288
Німецька авіакомпанія Lufthansa не в змозі повною мірою контролювати здоров’я пілотів, включаючи їх психічний стан через брак медперсоналу, повідомляє в німецька газета Welt am Sonntag.
За її оцінкою, саме це послужило однією з причин катастрофи літака А320 у французьких Альпах, коли другий пілот лайнера Андреас Лубіц навмисне спрямував машину на гору. Розслідування з великою часткою ймовірності припускає, що льотчик був неповністю здоровий психічно, що призвело до загибелі 150 пасажирів і членів екіпажу.
Газета, посилаючись на інформоване джерело, пише, що в авіакомпанії “тривалий час залишаються вакантними” місця медпрацівників. У зв’язку з цим належним медичним обслуговуванням все 5,4 тис. пілотів авіакомпанії не можуть бути забезпечені, оскільки за їх здоров’ям стежать тільки 20 лікарів.
Тим часом, як повідомляється на сайті видання Die Welt з посиланням на одного зі слідчих, що пілотував розбився у Франції літак авіакомпанії Germanwings (“дочка” Lufthansa) А320 Андреас Лубіц страждав важким психосоматичних розладом. Згідно з документами, знайденими слідчими в його будинку в Дюссельдорфі, він приймав безліч медикаментів.
“27-річний чоловік лікувався у кількох неврологів і психіатрів”, – сказав один зі слідчих.
За його словами, в будинку А.Лубіца не були знайдені наркотики або будь-які свідчення його алкогольної залежності.
За повідомленням видання, що посилається на слідчого, А.Лубіц страждав від синдрому вигоряння на роботі, викликаного стресом, у нього була сильна депресія.
“На це вказують особисті записи пілота, які він зберіг”, – пише видання.
Як повідомлялося, пасажирський літак А320 авіакомпанії Germanwings, що летів з Іспанії в ФРН, розбився в минулий вівторок на півдні Франції в гористій місцевості. На його борту перебували 144 пасажири і шість членів екіпажу. Всі вони загинули.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас